Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Zalmhaven Rotterdam - Een nieuwe dimensie in bouwlogistiek en ketensamenwerking

Kerngegevens
 • Plaats
  Rotterdam
 • Installateur
  Giesbers InstallatieGroep
 • Duur van de werken
  18 maanden
 • Aantal appartementen
  485
 • BioPex buis vloerverwarming
  350.000 meter
 • Collectoren vloerverwarming
  600 stuks

Objectief van het project

Alle woningen (koop en huur) van de Zalmhaven worden uitgerust met vloerverwarming & -koeling. In opdracht van BAM Bouw en Techniek is Giesbers InstallatieGroep verantwoordelijk voor de realisatie van de sanitaire en klimaatinstallaties. Zij selecteerden COMAP als partner voor ontwerp en realisatie voor de vloerverwarming & -koeling. Behalve leverancier is COMAP ook zeer betrokken samenwerkingspartner bij dit prestigieuze project.

De COMAP oplossing

Samenwerking en producten op maat


Voor dit project levert COMAP vergaand maatwerk en een bijdrage aan de minutieus geplande bouwlogistiek.Voor de 56 verdiepingen tellende woontoren is een speciale verdeler ontwikkeld die jaarrond een zeer comfortabel klimaat in alle woningen garandeert. De zeer beperkte footprint van het bouwproject, in combinatie met de snelle bouwmethode van één verdieping per week, creëert veel uitdagingen en vereist militaire precisie in de planning.

Werkwijze


De dagelijkse aanvoer van materialen wordt per verdieping ingeregeld, waarbij QR-codes de specifieke locaties voor de materialen aangeven. Per dag krijgt de leverancier een tijdslot om materialen aan te leveren. De afvoer van verpakkingen en ongebruikte materialen gebeurt ‘s nachts door ‘runners’ van BAM Bouw en Techniek. Dankzij centrale coördinatie is de bouw van de verschillende torens maximaal efficiënt en wordt de voortgang van het project gegarandeerd.


Digitale borging


Tijdens de installatie van het vloerklimaatsysteem werken we op basis van technische tekeningen die per woning worden vrijgegeven. Installatie en aanleg vinden alleen plaats als de tekeningen voorzien zijn van digitale handtekeningen van de opdrachtgever, ook weer met een QR-code. Ook voor de oplevering en inregeling van de systemen worden digitale tools ingezet.

Ketensamenwerking


Dit project is een goed voorbeeld van samenwerking in de keten van projectontwikkelaar, aannemer en installateur. Innovatieve methodes en technieken verbeteren de samenwerking en zorgen voor meer kwaliteit en snelheid. Voor COMAP is Zalmhaven behalve een prestigeproject een doorkijkje naar de toekomst. Niet alleen de beste producten en materialen zijn belangrijk, maar juist de wijze waarop de ketenpartners in dit project innoveren, plannen, samenwerken en vastleggen is onderscheidend.

Onze meest recente referenties

Hoogeveen - Jaren 50 woningen energieneutraal maken

Woningcorporatie Woonconcept start in 2020 met een ambitieus project: 44 woningen uit de jaren vijftig renoveren, als onderdeel van een plan om in 2050 energien...
Lees verder  >

Veenendaal – Oost

111 nieuwbouwwoningen op Wooneiland D
Lees verder  >

Complete renovatie van appartement

Complete renovatie van appartement
Lees verder  >