Veenendaal – Oost

Kerngegevens
 • Locatie
  Veenendaal-Oost
 • Aantal woningen
  111

Bouw van 111 nieuwbouwwoningen

Objectief van het project

Bouw van 111 nieuwbouwwoningen met een mix van rij- hoekwoningen, geschakelde bungalowwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen met het oog om voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat, zowel in winter en zomer, te zorgen.

De COMAP oplossing

 • Voorstel: Engineering, levering en montage van volledig vloerverwarmingssysteem en aansluiting sanitair en verwarming, met vloerkoelinstallatie
 • Concurrentievoordeel van COMAP: Het stadsverwarmingsnet stelde specifieke eisen omtrent onder andere de appendages van het binnenklimaatsysteem. De COMAP vloerverwarmings- en vloerkoelinstallaties voldoen hier uitstekend aan.

Omdat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn, is de warmtevraag gering. Het binnenklimaatsysteem is daarom niet zozeer ontworpen op de verwarmingsbehoefte, maar op het maximale koelvermogen.

De BIOPEX-buizen werden met vlechtdraden aan de draagnetten verbonden. Vervolgens is een zandcementvloer van 5 cm dik over de leidingen gegoten, waarop de gewenste afwerkvloer kan aangebracht worden.

De COMAP verdelerunits met bijhorende appendages werden geprefabriceerd en hoefden ter plaatse alleen nog aan de muur te worden bevestigd.

 • MONTEUR: Schans Installaties
 • ARCHITECT: SVP Architectuur en Stedenbouw
 • BOUWFIRMA: Kelderman Bouw

Onze meest recente referenties

Complete renovatie van appartement

Complete renovatie van appartement
Lees verder  >

Complete renovatie van boerderij

Complete renovatie van een oude boerderij van meer dan 100 jaar met moderne verwarmingstechnieken.
Lees verder  >
Rénovation résidence Pont Canal COMAP

Rusthuis Pont Canal

Nieuwbouw van een rusthuis dat voldoet aan lage energienormen.
Lees verder  >