Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Empereur

Immeuble Empereur Rénovation chauffage COMAP
Kerngegevens
 • Plaats
  Brussel, België
 • Start werf
  2013
 • Duurtijd werf
  1 jaar
 • Oppervlakte
  900 m²
 • Aantal woningen
  7
 • Aantal gebouwen
  1

Objectief van het project

Dit appartementsgebouw van 8 verdiepingen op een toplocatie in Brussel bestaat uit 4 verdiepingen kantoren en 4 verdiepingen appartementen, met op de bovenste verdieping luxueuze duplex-appartementen. De complexiteit van dit project lag voornamelijk in het verschil van comfortvraag tussen de warmtevraag voor de appartementen en de kantoren. Vanuit de centrale stookplaats met condenserende gasketel vertrekken stijgleidingen naar alle verdiepingen. Ruimtes worden verwarmd met vloerverwarming, soms in combinatie met radiatoren. De appartementen hebben elk hun eigen vloerverwarmingscollector met pomp, die gestuurd wordt via ruimtethermostaten om de bewoners de perfecte comforttemperatuur te garanderen. 

De COMAP oplossing

In dit project heeft de monteur geopteerd om voor de totale systeemoplossing van COMAP te gaan.
Het project is dan ook een toonbeeld van de systeemoplossingen die COMAP kan aanbieden tussen de warmtebron en de warmteafgifte (in dit geval een combinatie radiatoren en vloerverwarming) In de centrale stookplaats werden pompgroepen geplaatst in combinatie met COMAP strangregelventielen om elke aftakking perfect hydraulisch in balans te brengen. Op elke aftakking werden vloerverwarmingscollectoren geplaatst, met of zonder pomp, telkens in combinatie met COMAP strangregelventielen. Radiatoren werden voorzien van COMAP thermostaatkoppen en appendages.
Een correcte afstemming van de verschillende producten op elkaar en een goede ondersteuning van COMAP zorgden voor een perfect resultaat en de daarbij horende systeemgarantie.

 • Monteur : Planet Eco Ninove
 • Architect : M. Lacour-S.Leribaux
 • Studiebureau : Tec Spe Mont-St-Guibert
 • Bouwpromotor : FOREMOST IMMO

Onze meest recente referenties

Zalmhaven Rotterdam - Een nieuwe dimensie in bouwlogistiek en ketensamenwerking

De Zalmhaven is een nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam; bijna vijfhonderd hoogwaardige appartementen, verdeeld over een complex met drie torens. Een erv...
Lees verder  >

Hoogeveen - Jaren 50 woningen energieneutraal maken

Woningcorporatie Woonconcept start in 2020 met een ambitieus project: 44 woningen uit de jaren vijftig renoveren, als onderdeel van een plan om in 2050 energien...
Lees verder  >

Veenendaal – Oost

111 nieuwbouwwoningen op Wooneiland D
Lees verder  >