Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Belair - 77 Appartementen

Rénovation et transformation d’un bâtiment
Kerngegevens
 • Plaats
  Brussel
 • Start werf
  2014
 • Duurtijd werf
  12 maanden
 • Oppervlakte
  1100 m² op 8 verdiepingen
 • Aantal woningen
  77
 • Aantal gebouwen
  1

Objectief van het project

Volledige renovatie van een kantoorgebouw in een gebouw met woon- en commerciële aangelegenheden (77 luxe appartementen over 8 verdiepingen en 4 verdiepingen voor parking en commerciële faciliteiten). De oppervlakte per verdiep bedraagt +/- 1100m2. In het gebouw werden alle aanvoer en retourleidingen voor verwarming, sanitair en ventilatie volledig vervangen.

De COMAP oplossing

Voor de sanitaire water toevoer en verwarming plaatste het installatiebedrijf Voussure zo’n 11200 m aan meerlagen SkinPress buizen van COMAP met een diameter tussen 16 en 63 mm. In totaal werden er zo’n 3360 SkinPress perskoppelingen gebruikt op deze werf. De gepatenteerde Visu Control ring op elke koppeling zorgt ervoor dat er voor elke aansluiting zowel een visuele als tastbare controle is op de correctheid van de persing. Deze extra controle zorgt ervoor dat elke vorm van lekkage door een vergeten of foutieve persing wordt vermeden.

Het koude water wordt vanaf de waterteller op niveau -1 vervoerd naar een verdeler / collector in elke woning. Het warme water wordt verdeeld via de stookplaats op niveau + 8 via 5 kringen naar een warmwater collector in elk individueel appartement.

Wat denkt de professional

MARC VOUSSURE – ETS. Voussure
« Om onze reputatie te vrijwaren bij grote bouwpromotoren is het voor ons natuurlijk belangrijk om, naast een goed technisch team die zowel manueel als intellectueel uitstekend werk leveren, ook te kunnen steunen op een fabrikant met uitstekende producten en een goede service. »

 • Monteur : ETS. Voussure
 • Studiebureau Technum – Tractebel
 • Architect : Archi 2000
 • Bouwpromotor : THV Racair – Cordeel – Louis Dewaele

Onze meest recente referenties

Zalmhaven Rotterdam - Een nieuwe dimensie in bouwlogistiek en ketensamenwerking

De Zalmhaven is een nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam; bijna vijfhonderd hoogwaardige appartementen, verdeeld over een complex met drie torens. Een erv...
Lees verder  >

Hoogeveen - Jaren 50 woningen energieneutraal maken

Woningcorporatie Woonconcept start in 2020 met een ambitieus project: 44 woningen uit de jaren vijftig renoveren, als onderdeel van een plan om in 2050 energien...
Lees verder  >

Veenendaal – Oost

111 nieuwbouwwoningen op Wooneiland D
Lees verder  >