Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Wie SAR zegt, zegt COMAP

13 oktober 2020
Nieuwigheden

De SAR kraan is onverminderd populair onder installateurs. De klassieke radiatorknop is synoniem aan COMAP, die ze al 60 jaar produceert. Ondertussen hebben ook onze innovatieve thermostaatkranen hun weg naar menig radiator gevonden. Dankzij het recente bouwbesluit zijn ze relevanter dan ooit.

 

Bouwbesluit creëert kansen voor de installateur


Striktere regels bieden vaak uitstekende kansen voor ondernemers. Het nieuwe Bouwbesluit schrijft voor dat technische installaties inregelbaar en instelbaar moeten worden. Een service die je als installateur kunt verlenen met de VARIOSAR en AUTOSAR producten van COMAP. Voor bestaande bouw en nieuwbouw. Met de MYCOMAP app is de dynamische inregeling van alle radiators een kwestie van minuten.
Wil je weten waar voor jou de kansen liggen? We gaan graag met je in gesprek om je te helpen. We kunnen bijvoorbeeld de beste productcombinaties voor een project samenstellen. Neem contact op met Sjaak Pieterse via 06 11851421of spieterse@COMAP.nl

Waarom inregelen


Het bekende voordeel van een thermostaatkraan is de automatisch constante temperatuur in een kamer. De laatste jaren heeft statisch of dynamisch inregelen voor veel vooruitgang gezorgd. Hierbij worden thermostaatkranen zo afgesteld dat ze rekening houden met drukverschillen in een verwarmingscircuit, waardoor de totale prestaties en het rendement aanzienlijk verbeteren. Bovendien voorkomt de AUTOSAR geluidsoverlast door over- of onderdruk.

Een oplossing voor elke situatie


Om de temperatuur in de verschillende ruimtes eenvoudig te beheren en voor maximaal comfort te zorgen, heeft COMAP een breed assortiment radiatorknoppen. De combinatie van COMAP thermostaatkraan en -knop geeft gebruikers optimaal comfort op alle fronten: gemak, instelbaarheid, geluid én radiator-rendement. Bijvoorbeeld de even slimme als oogstrelende Senso thermostaatknop. Bekijk het volledige assortiment.

Kranen met een vaste kV-waarde

Thermostaatkraan, variabele kV, dubbel instelbaar


Voldoet aan de eisen het Bouwbesluit maart 2020, waarin technische installaties in nieuwe en bestaande gebouwen moeten voldoen aan specifieke inregelbaarheidsvereisten bij plaatsen, vervangen en verbeteren. De VARIOSAR is betrouwbaar en eenvoudig in te regelen met de MYCOMAP App.


De debietbegrenzer zorgt voor een gegarandeerde waterstroom door de radiator, onafhankelijk van het aantal geopende of gesloten radiatoren in het hele verwarmingscircuit. De kraan reageert automatisch op drukverschillen binnen de installatie. De AUTOSAR vertegenwoordigt de absolute top in dynamisch inregelbare thermostaatkranen.


De beste oplossing voor elk complex.


Alle COMAP thermostaatkranen en – knoppen worden in onze eigen Europese fabriek gemaakt. Kwaliteit en duurzaamheid staan daarbij voorop. Dankzij directe levering is de verkrijgbaarheid bij de groothandel uitstekend.

Model Draad thermostaatknop Staartstuk Kapkleur Meer product info
FIXOSAR M28 Tape aanbrengen Grijs Specs FIXOSAR
VARIOSAR M28 Zelf dichtend Oranje Specs VARIOSAR
AUTOSAR M30 Zelf dichtend Blauw Specs AUTOSAR

 

Onze producten gaan van handbediend tot volledig dubbelzijdig en dynamisch inregelbaar.