Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Een nieuwe dimensie in bouwlogistiek en ketensamenwerking

25 september 2020
Bijzonder

De Zalmhaven is een nieuwbouwproject in het hart van Rotterdam; 485 hoogwaardige appartementen, verdeeld over een complex met drie torens. Een ervan is de hoogste woontoren van de Benelux.


Alle woningen (koop én huur) van de Zalmhaven worden uitgerust met vloerverwarming & -koeling. Aan Giesbers InstallatieGroep de uitdagende taak om de sanitaire en klimaatinstallaties te realiseren, in opdracht van BAM Bouw en Techniek. Giesbers InstallatieGroep heeft ons geselecteerd als partner voor ontwerp en realisatie. Behalve leverancier is COMAP ook betrokken samenwerkingspartner bij dit prestigieuze project.

Voor dit project levert COMAP vergaand maatwerk en een bijdrage aan de minutieus geplande bouwlogistiek. Voor de extreem hoge woontoren is bijvoorbeeld een unieke verdeler ontwikkeld die jaarrond een zeer comfortabel klimaat in alle woningen garandeert. De zeer beperkte footprint van het bouwproject, in combinatie met de snelle bouwmethode -1 verdieping per week-  creëert veel uitdagingen en vereist militaire precisie in de planning.


Werkwijze
Dagelijkse aanvoer van materialen wordt per verdieping ingeregeld, waarbij QR-codes de specifieke locaties voor de materialen aangeven. Per dag krijgt de leverancier een tijdslot om materialen aan te leveren. De afvoer van verpakkingen en ongebruikte materialen gebeurt ‘s nachts door ‘runners’ van BAM Bouw en Techniek. Dankzij centrale coördinatie is de bouw van de verschillende torens maximaal efficiënt en wordt de voortgang van het project gegarandeerd.


Digitale tools
Tijdens de installatie van het vloerklimaatsysteem werken we op basis van technische tekeningen die per woning worden vrijgegeven. Installatie en aanleg vinden alleen plaats als de tekeningen voorzien zijn van digitale handtekeningen van de opdrachtgever, ook weer met een QR-code. Ook voor de oplevering en inregeling van de systemen worden digitale tools ingezet.


Ketensamenwerking
Dit project is een goed voorbeeld van samenwerking in de keten van projectontwikkelaar, aannemer en installateur. Innovatieve methodes en technieken verbeteren de samenwerking en zorgen voor meer kwaliteit en snelheid. Zalmhaven is behalve een prestigeproject een doorkijkje naar de toekomst. Niet alleen de beste producten en materialen zijn leidend. Juist de wijze waarop ketenpartners innoveren, samenwerken, plannen en vastleggen is cruciaal.


Wil je kennismaken met onze oplossingen, neem dan contact op via 020 2103791 of vloerverwarming@comap.nl.