Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Grid draagnet systeem

Downloaden

Biofloor Grid systems

Veelzijdig als geen ander, geschikt voor onder meer nieuwbouw, renovatie, industriële projecten en betonkernactivering. Met zijn geringe opbouwhoogte kan Grid - een draagnettensysteem - het allemaal. Op de vloer, met of zonder isolatie wordt een kunststoffolie gelegd die als dampscherm fungeert. Hierop komen de draagnetten waarop de buis met vlechtdraden of kunststofclips wordt bevestigd.

De draagnetten kunnen kleine niveauverschillen in het vloeroppervlak overbruggen terwijl de vlechtdraden of clips de buis netjes op zijn plaats houden zonder het dampscherm te doorboren.

Met het Grid systeem kunnen isolatie, dampscherm en buisdiameter op vrijwel elke situatie afgestemd worden. Ook grote oppervlaktes en afwijkende vormen zijn geen belemmering.

1. Constructievloer
2. Uitvullaag met nutsleidingen
3. Isolatie volgens norm
4. Dampscherm of rasterfolie
5. Draagnet
6. Leidingclips
7. Biopex of Bioskin buis 16 x 2 mm, 18 x 2 mm of 20 x 2 mm
8. Randisolatie
9. Verwarmingschape of gietvloer
10. Afwerkingslaag (parket, tegels, polybeton,…)

 

systeem

  • Deze methode biedt de vrijheid om isolatie, dampscherm en buisdiameter af te stemmen op vrijwel elke situatie en is daarmee breed toepasbaar
  • De vloerverwarmingsbuis wordt met behulp van clips op het stalen draagnet bevestigd
  • De clips kunnen willekeurig op het draagnet geplaatst worden
  • De buizen zijn zowel qua richting als qua buisafstand vrij te plaatsen
  • De netten overbruggen eventuele, kleine niveauverschillen in het vloeroppervlak en de clips houden de buis keurig op zijn plaats zonder het dampscherm te doorboren.