Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Dry droogsysteem

Downloaden

Biofloor Dry systems

Dry is door de lage opbouwhoogte met name bijzonder geschikt voor renovatieprojecten, maar natuurlijk ook toepasbaar in nieuwbouw. De droogsysteemplaten kunnen immers direct op de ondervloer geplaatst worden waarna er in de voorgevormde groeven metalen geleidingsprofielen worden gelegd. Dat om een optimale warmtespreiding en verdeling van de drukbelasting te bekomen.

Door het 180° bochtelement kan in meander-, spiraal of diagonaalvorm verlegd worden. Over de systeemplaat komt een folie als dampscherm waarop direct de vloerafwerking kan worden aangebracht. Ook kan gekozen worden eerst een Fermacell®-plaat te leggen.

Dry is een snel en schoon systeem waarbij geen rekening moet worden gehouden met de droogtijden van smeervloeren. Na de montage is de vloer dus direct belastbaar. Ook ideaal voor de realisatie van wandverwarming.

1. Constructievloer
2. Uitvullaag met nutsleidingen
3. Isolatie volgens norm (bij nieuwbouw)
4. Dry systeemplaat (2,5 cm) met warmtegeleidingsprofielen
5. Bioskin buis 14 x 2 mm
6. Dampscherm
7. Randisolatie
8. Verwarmingschape, gietvloer of afwerkingslaag (bij renovatie)
9. Afwerkingslaag (parket, tegels, polybeton,…) bij nieuwbouw

 

Voordelen van het Dry systeem

  • Het Dry systeem is toepasbaar in vrijwel alle situaties
  • In combinatie met de Multiskin-buis is een droge vloerafwerking dé probleemoplosser bij een beperkte vloeropbouwhoogte (tot 4 cm)
  • Ideaal voor het realiseren van wandverwarming of vloerverwarming in renovatieprojecten
  • Dankzij voorgemonteerde isolatiemodules met aluminium warmte verdeelprofielen, hoeft de vloerverwarmingsbuis niet meer in de cementvloer verwerkt te worden
  • Het systeem is licht en eenvoudig te plaatsen