Blijf up-to date,
schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Perskoppelingen

Bij perskoppelingen worden buis en fitting geassembleerd door beide elementen met behulp van een perstang samen te drukken en te vervormen om ze zo met elkaar te verbinden.

De perskoppelingstechnologie is geschikt voor alle toepassingen en kan zowel voor nieuwbouw als renovatie gebruikt worden op voorwaarde dat het te persen materiaal voldoet aan de behoefte. COMAP biedt een perskoppelingsgamma voor elk materiaal op de markt aan: van meerlagenproducten over PEX, roestvrij staal en elektrolytisch verzinkt staal tot koper.

Voordelen van perskoppelingen

  • Betrouwbaar: perskoppelingen maken gebruik van één van de veiligste technologieën op de markt.
  • Snel: met een perskoppeling zijn buis en fitting op minder dan 7 seconden tijd met elkaar verbonden.  Het is een tijdsbesparing die de monteur een reëel economisch voordeel oplevert.
  • Veilig: geen risico op brandwonden of rookvorming. 

Troeven van de COMAP-perskoppelingen

  • Alle door COMAP voorgestelde perskoppelingsgamma's zijn vervaardigd in Europa (Frankrijk, België en Italië) in eigen fabrieken en zijn allemaal ISO 9001 (en sommige ook ISO 14 001) gecertificeerd. Dankzij een perfecte beheersing van materialen en ontwerp kunt u met een gerust hart met totaal betrouwbare producten werken.
  • Snelle controle: de Visu Control-ring geeft aan of de fitting correct geperst werd. Aan de hand van de kleur kunnen de producten bovendien volgens toepassing van elkaar onderscheiden worden. Bij het persen van de koppeling wordt de ring vervormd en kan deze verwijderd worden. Op die manier wordt er geen enkele verbinding vergeten.
  • Een compleet gamma: COMAP biedt een assortiment perskoppelingen voor elk materiaal aan: PEX, meerlagenproducten, roestvrij staal, elektrolytisch verzinkt staal en koper.